Wat is munten? Zijn bitcoins een echte valuta?

bitcoins

Wat is munten? Zijn bitcoins een echte valuta?

Als u niet bekend bent met , het zijn kleine stukjes informatie die zijn opgeslagen in de cyberspace. Ze zijn gecategoriseerd als virtuele valuta waarin ze worden gebruikt als gewone valuta en worden verhandeld op de wereldwijde markt. Er is geen specifieke wisselkoers voor bitcoins, net zoals er geen gecentraliseerde bank is die ze regeert. bitcoins worden niet uitgegeven door een overheid of centrale monetaire autoriteit, maar worden beheerd via een peer-to-peer-netwerk en worden verhandeld via internet. Het grote verschil tussen een normale valuta en bitcoins is dat bitcoins niet kunnen worden afgedrukt zoals papiergeld.

bitcoins hebben geen tussenkomst van derden. Daarom worden ze als zeer privé beschouwd. In tegenstelling tot reguliere valuta's die worden gedrukt en ondersteund door overheden, zijn bitcoins in eigen bezit. bitcoins worden verhandeld op het wereldwijde computernetwerk, het zogenaamde "bitcoins-netwerk". Via dit netwerk kunt u uw bitcoins overdragen aan iedereen ter wereld, of ze nu uit een ander land of een deel van de wereld komen.

Een groot voordeel van bitcoins is dat je niet hoeft te wachten tot geld van eigenaar wisselt en dat je met geen enkele overheid of financiële instelling te maken hebt. Zo bieden bitcoins een betere optie voor mensen die privacy willen behouden. In tegenstelling tot goud hoef je je oude bitcoins niet in te wisselen voor nieuwe wanneer de waarde daalt. Bovendien kun je je bitcoins vasthouden, zelfs als ze minder waard zijn dan je ervoor hebt betaald, omdat je ze altijd weer kunt verkopen.

Meer weten? Klik dan hier: Bitcoinmeester.nl