Wat doet een Hypotheekadviseur?

Wat doet een Hypotheekadviseur?

Een Hypotheekadviseur heeft uitgebreide kennis van de hypotheekmarkt en helpt klanten bepalen wat ze zich kunnen veroorloven. Ze zijn ervoor verantwoordelijk dat klanten de best mogelijke deal krijgen door vragen te stellen over hun bestedingspatroon en financiële situatie. Ze werken ook nauw samen met de Financiële Ombudsman. Deze rol is ideaal voor mensen met een achtergrond in de financiële sector, uitstekende wiskunde en goede communicatieve vaardigheden. De gemiddelde doorlooptijd van de cursus is zes maanden bekijk.

Hypotheekadviseur

Het honorarium van de adviseur wordt meestal betaald door de kredietverstrekker. Hoewel de provisie jaarlijks door de hypotheekverstrekker wordt betaald, kan de adviseur een vergoeding vragen aan de opdrachtgever. Sommige adviseurs ontvangen een vast bedrag, ongeacht of ze een bepaalde lening aanbevelen of niet. Dit kan hun aanbevelingen beïnvloeden. De vergoedingen kunnen worden betaald in plaats van of naast de provisie van de hypotheekverstrekker. De provisie van de hypotheekverstrekker kan hoger zijn als de hypotheekadviseur een hogere vergoeding ontvangt voor een bepaalde lening.

Het tarief dat een Hypotheekadviseur in rekening brengt, is afhankelijk van het type hypotheek dat hij aanbeveelt. Sommige adviseurs rekenen een standaardtarief, ongeacht welke lening ze aanbevelen. Anderen rekenen een hogere vergoeding voor bepaalde soorten leningen. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op hun aanbeveling. De kosten zijn echter meestal lager dan de commissie van de geldschieter. Als uw adviseur kosten in rekening brengt bij de kredietverstrekker, vraag dan of zij een percentage van de lening in rekening brengen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Hypotheekzwolle.nl