Tips om een bemiddelaar te worden

bemiddelaar worden

Tips om een bemiddelaar te worden

Als u geïnteresseerd bent om bemiddelaar te worden, zijn er een paar dingen die u moet weten. Hoewel deze training een basisopleiding is, bieden sommige bemiddelingsprogramma's gespecialiseerde training. Voor meer informatie over deze programma's kunt u contact opnemen met uw trainingsaanbieder. Daarnaast bieden veel communities en beroepsgroepen trainingen over mediation aan. Deze programma's kunnen ook worden aangeboden door gemeenschapscentra Mediation | Scheidingsspecialisatie | Ondernemerschap. Daarnaast kunnen ervaren mediators ook presentaties geven. Deze programma's zijn echter meestal duur.

Hoewel je geen diploma nodig hebt om mediator te worden, is het vaak handig om een postgraduaat te hebben om je kennis en vaardigheden te verbreden. Sommige programma's kunnen zelfs een concentratie hebben op geschillenbeslechting. In Florida moet u bijvoorbeeld 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een mediationcertificaat van een erkende organisatie. Om als mediator te kunnen oefenen, moet u ook slagen voor een antecedentenonderzoek. Verschillende staten vereisen dat je een diploma rechten of een gespecialiseerde opleiding hebt, terwijl andere dat niet doen.

Als je werkplekbemiddelaar wilt zijn, moet je een uitgebreide kennis hebben van arbeids- en arbeidsrecht. Daarnaast dien je veel ervaring te hebben met specifieke typen werkplekken. Andere mogelijke niches in mediation zijn onder meer milieukwesties, kunst en onderwijs, wanpraktijken en strafrecht. Sommige mediators behandelen ook homo/lesbische geschillen. Het vakgebied van geschillenbeslechting is zeer divers en je komt met uiteenlopende mensen en situaties te werken.

Meer informatie op: AMV-Opleidingen